Честито! Вашата поръчка беше приета
Наш служител ще се свърже с Вас за да уточните детайлите по поръчката.
ИЛИ
Честито! Вашата поръчка беше приета
Наш служител ще се свърже с Вас за да уточните детайлите по поръчката.
Какво представлява тауринът?
Тауринът е аминокиселина, която се среща в някои храни от животински произход и в някои от тъканите на нашето тяло. Тауринът съставлява голямо количество от „свободните“ аминокиселини, които циркулират в тялото, вместо да образуват протеини. Съдържа сяра, което означава, че участва в много физиологични процеси в организма. Ролята на таурина в различни химични реакции, свързани с образуването на енергия, го прави често срещана съставка в енергийните напитки и предтренировъчните добавки.
Източници на таурин
Тауринът се съдържа в много месни продукти, като телешко, пилешко или пуешко месо. Високи нива на таурин съдържат и някои черупчести и морски дарове, като миди, стриди и октопод. По-малки количества таурин присъстват в други месни храни като свинско месо, някои видове риба и всички млечни продукти.
Обикновено тауринът е ключова съставка в напитките за повишаване ефективността и енергията поради ролята си в толкова много физиологични процеси. Тъй като тауринът се среща естествено в много храни от животински произход, той често се приема под формата на хранителна добавка от хора, които следват вегетариански и веган диети.
Тауринът е съставка, която е препоръчително да присъства в менюто на всеки, тъй като влошеното здравословно състояние често се асоциира с ниски нива на таурин. Нивата му спадат и с напредването на възрастта, а това означава, че е възможно да играе роля в процеса на стареене.
Как действа тауринът?
Тауринът играе важна роля в много функции в мускулните клетки, свързани с транспортирането на калциевите йони. Той също така оказва влияние върху факторите отговорни за активиране на транскрипцията, които засичат външни сигнали подавани към клетката.
Тауринът помага за стабилизиране на клетките, антиоксидацията (процесът на защита на клетките от увреждане от свободните радикали), регулиране баланса на течностите и стимулиране на гликолизата и гликогенезата (енергийните процеси).
Накратко, тауринът участва в много от процесите, свързани с използването на енергия и мускулната фукция. Поради тази причина науката е заинтересована от всички възможни въздействия на таурина върху упражненията и работата.
Ползи от таурина
Тауринът има голям потенциал за подобряване възстановяването след вдигане на тежести чрез намаляване на оксидативния стрес на мускулите след тренировка. Въпреки че споменатото по-рано проучване не показва значително подобряване на производителността при бягане, резултатите сочат леко повишаване на скоростта и намаляване на сърдечната честота.
Тауринът способства увеличаването на ефективността и оказва определено въздействие върху процесът по ускорено възстановяване на мускулите. Той има силни антиоксидантни свойства, дори когато не се използва заедно с кофеин. Намаляването нивата на таурин с напредване на възрастта означава, че добавките могат дори да помогнат за смекчаване на някои от негативните ефекти от процеса на стареене. Така че, независимо дали е в енергийната ви напитка, пържола или под формата на хранителна добавка, тауринът може да бъде точно това, което ви е необходимо, за да се почувствате във върхова форма.
ПРИЕМ
Разбъркайте 2,5 грама (1 мерителна лъжица) прах в 300мл вода около 20-30 минути преди тренировка и консумирайте.
Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на място, недостъпна за деца.
ОПАКОВКА
500 грама
СЪДЪРЖАНИЕ
Състав | В 2.5гр прах (1 мерителна лъжица) | ПДД % |
Л-Таурин | 2498 mg | * |
Пиридоксин (вит. B6) | 1.4 mg | 100 |
ПДД % - процент от Препоръчителна Дневна Доза; * ПДД% - ПДД не е установена
Не съдържа: ГМО, лактоза, глутен, консерванти, оцветители и изкуствени аромати
ПРОИЗХОД
GEN Nutrition UG, Cockerillpark 7, 52080 Aachen - Германия
Виж ощеСкрий
Л-таурин на прах 500гр. | German Elite Nutrition (GEN)
За поръчки: 0894 934 724